Wij zijn een gecertificeerde comfortinstallateur om levensloopbestendige aanpassingen aan uw woningen te kunnen uitvoeren.
Er kan op veelal alle gebieden naar een oplossing gezocht worden. We verzorgen uw volledige aanpassingen zowel installatietechnisch als bouwkundig.


Levensloopbestendig wonen

De term wordt steeds vaker gebruikt, waar het gaat om zolang mogelijk met aanpassingen in de eigen woning te kunnen blijven wonen.
Veilig, comfortabel en toegankelijk.

Levensloopbestendige woning, iets voor u ?

In een levensloopbestendige woning zijn voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken deze te gebruiken, ook als u in de toekomst minder goed ter been bent of om een andere reden de veiligheid of toegankelijkheid een belangrijkere rol gaan spelen.

Voorbeelden van voorzieningen in levensloopbestendig woningen :

- verlaagde drempels 
- inloopdouche
- slaapkamer of badkamer op begane grond 
- traplift 
- beugels 
- aangepaste keuken 
- aangepaste badkamer 
- betere verlichting 
- antislipvloer 
- automatische deuropener 
- tillift 
- toegankelijkheid van de woning 
- brede deuren

Seniorenwoning of levensloopbestendig ?

De keuze om uw huidige woning aan te passen (levensloopbestendig te maken) of te verhuizen naar een seniorenwoning, seniorenflat, aanleunwoning of bejaardenhuis ligt voor iedereen anders. Voordelen van uw huidige woning levensloop bestendig maken zijn natuurlijk dat u jarenlang in dit huis hebt geĆÆnvesteerd, dat u de buurt goed kent en dat u er waarschijnlijk beschikt over een breed sociaal netwerk.

In een seniorenwoning zijn de veiligheid en toegankelijkheid gegarandeerd. Maar toch kiezen steeds meer mensen ervoor om langer in hun huidige woning te blijven wonen.

Levensloopwonen, levensloopgeschikt ?

Woningen die het mogelijk maken om er zo lang mogelijk in te blijven wonen, worden ook wel levensloopwoningen of levensloopgeschikt genoemd. Maar of u het nu zo noemt, of het officiƫlere 'levensloopbestendige woning', feit is dat deze vorm van wonen bezig is aan een sterke opmars in Nederland.

Sommige mensen kiezen ervoor de huidige woning levensloopbestendig te maken door een mantelzorgwoning in de tuin te plaatsen.

Er is vrijwel voor elke situatie wel een oplossing aan te dragen om zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.