Keuringen en inspecties

Wie is er verantwoordelijk?

Een bedrijvencomplex of woning brandt bijna volledig af. De oorzaak is een lekkende gasleiding of een niet deugdelijke elektrische installatie. De brand kon zich snel uitbreiden...

Wie is er aansprakelijk?

Is de gemeente aansprakelijk omdat ze de gasleidingen niet hebben gecontroleerd en blijkbaar door de vingers hebben gezien dat het gebouw niet brandveilig is ?

Verandering op komst. Opgelet!

Nu wijzen de vingers nog te vaak naar de overheid. Dat is veranderd. Het overtreden van bouwregels wordt strafbaar. Bij fatale branden worden ondernemers of particulieren justitieel vervolgd, strafrechtelijk veroordeeld en ook nog eens aangesproken op de schade.

Voorkomen beter dan genezen

Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om uw elektrische installatie, volgens Nen 1010/3140 voorschriften, en uw gasleiding, volgens Nen 1078/2078 voorschriften, te laten controleren. Hierdoor wordt de kans op defecten tot het minimum teruggebracht en heeft u een inspectierapport in uw bezit die u kunt overleggen aan uw verzekering bij eventuele calamiteiten.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wij, als totaalinstallateur, kunnen deze inspecties voor u uitvoeren. Heeft u interesse of vragen over het inspecteren van uw installatie? Of heeft u vragen over de voorschriften die hiervoor gelden? Neem dan contact met ons op per telefoon of via de website.